Όλοι μας γνωρίσαμε έναν νοσηλευτή…

6938
friendly young nurse talking to senior patient

Αύριο γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή. Η Ημέρα του μαχόμενου για τα δίκαιά του, νοσηλευτή του κόσμου. Όλοι μας, σε κάποια φάση της ζωής μας, γνωρίσαμε έναν νοσηλευτή ή μια νοσηλεύτρια, ίσως και να είχε την έγνοιά μας, όταν παραμείναμε ασθενής στο νοσοκομείο, όταν κάναμε εγχείρηση, όταν γεννήσαμε ή ακόμη κι όταν χάσαμε έναν αγαπημένο μας πρόσωπο.

Αύριο γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή, 12 του Μάη. Οι νοσηλευτές της Κύπρου παλεύουν να καταξιωθούν, να αναγνωριστεί το επάγγελμα και η επιστημονικότητά τους. Οι νοσηλευτές της Κύπρου αγωνίζονται για τα αυτονόητα, αυτά που το ίδιο το κράτος και η Πολιτεία είχε υποχρέωση να τους παρέχει, αυτά που ο κάθε πολίτης όφειλε να στηρίξει.

Όλοι μας γνωρίσαμε έναν νοσηλευτή, ή μια νοσηλεύτρια. Τους είδαμε να εργάζονται νυχτερινή βάρδια, να συνοδεύουν τα παιδιά για εγχείρηση στο εξωτερικό, το ασθενοφόρο για επείγον περιστατικό. Όλοι μας είδαμε τον νοσηλευτή και τη νοσηλεύτρια να ετοιμάζουν το χειρουργείο για μια μεγάλη εγχείρηση, να δίνουν τα φάρμακα στην άρρωστη γιαγιά και να μιλούν με συμπόνια στον παππού, ή στο μωρό.

Όλοι μας γνωρίσαμε έναν νοσηλευτή, ή νοσηλεύτρια. Όλοι είχαμε μια εμπειρία. Γι’ αυτό, ας το υποστηρίζουμε στους αγώνες για τα δίκαιά τους, γιατί μέσα από αυτούς αναβαθμίζεται η προσφορά προς τους ασθενείς.

Από τη συντακτική ομάδα

Comments

SHARE