Οι άνδρες δεν προτιμούν (μόνο) τις νεότερες γυναίκες

3333

Το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να ελκύονται ερωτικά από πολύ νεώτερες γυναίκες, ιδίως όταν περάσουν τα 50 τους χρόνια, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, άλλοι προτιμούν τις πολύ νεώτερες γυναίκες και άλλοι νιώθουν έλξη για γυναίκες της δικής τους γενιάς.

Στην πραγματικότητα, «οι μεγάλης ηλικίας άνδρες που προτιμούν τις πολύ νεώτερες γυναίκες είναι η μειονότητα, διότι οι περισσότεροι βρίσκουν ελκυστικές και τις συνομήλικές τους γυναίκες», δήλωσε ο ερευνητής δρ Γιαν Άντφολκ, από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Abo Akademi στο Τούρκου της Φινλανδίας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology ο δρ Άντφολκ ανέλυσε τις απαντήσεις που έδωσαν σε online ερωτηματολόγιο για το σεξ και οικογενειακά θέματα 2.676 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18-50 ετών. Μερικοί από αυτούς ήταν εργένηδες και άλλοι σε μακροχρόνιες σχέσεις, ενώ η πλειονότητα ήταν ετεροφυλόφιλοι.

Όλοι οι εθελοντές ανέφεραν το ηλικιακό φάσμα στο οποίο θα προτιμούσαν να βρίσκεται το ερωτικό ταίρι τους αλλά και την ηλικία που είχαν τα άτομα με τα οποία είχαν όντως συνάψει σχέση την τελευταία πενταετία.

Τι θα ήθελαν…

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι άνδρες ήταν πιο πρόθυμοι να συνάψουν σχέση με γυναίκα πολύ νεώτερή τους. Έτσι, ενώ η μέση ηλικία των ετεροφυλόφιλων ανδρών της μελέτης ήταν τα 37 έτη, θα ήταν πρόθυμοι να συνάψουν σχέση ακόμα και με γυναίκα ηλικίας 21 ετών.

Αντίστοιχα, η μέση ηλικία των ετεροφυλόφιλων γυναικών της μελέτης ήταν τα 35 έτη και θα ήσαν πρόθυμες να συνάψουν σχέση με άνδρες 27 ετών.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι καθώς μεγαλώνουν οι γυναίκες, κατά κανόνα θέτουν όρια στο νεαρόν της ηλικίας του ερωτικού συντρόφου τους. Έτσι, ανά κάθε πρόσθετο έτος στην ηλικία των εθελοντριών, αυξανόταν κατά 4 μήνες η ηλικία του νεώτερου ερωτικού συντρόφου που θα επέλεγαν.

Η αντίστοιχη αύξηση στους άνδρες για τις γυναίκες-συντρόφους τους ήταν 2 μήνες ανά κάθε πρόσθετο έτος στην δική τους ηλικία, γεγονός που υποδηλώνει ότι «και οι άνδρες ωριμάζουν καθώς μεγαλώνουν, αν και όχι τόσο πολύ όσο οι γυναίκες» είπε ο δρ Άντφολκ.

Και τι κάνουν…

Άλλο όμως τι θα ήθελαν οι άνδρες και άλλο τι κάνουν τελικά: η μελέτη αποκάλυψε ότι στην αληθινή ζωή οι ερωτικές σύντροφοί τους είχαν ηλικία κοντινή με τη δική τους, με τους νεαρούς να επιλέγουν σχεδόν αποκλειστικά συνομήλικές τους γυναίκες.

Επιπλέον, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι καθώς μεγαλώνουν οι άνδρες, γίνονται λιγότερο επιλεκτικοί στο θέμα της ηλικίας και έτσι ενδιαφέρονται για γυναίκες όλων των ηλικιών, πρόσθεσε ο δρ Άντιφολκ.

Και επισήμανε ότι στην αληθινή ζωή, ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες βασίζουν τις ερωτικές επιλογές τους μόνο στην ηλικία.

«Όταν διαλέγουμε ερωτικό σύντροφο εξετάζουμε πολλά χαρακτηριστικά και η ηλικία είναι απλώς ένα από αυτά», κατέληξε.

Πηγή:ygeia.tanea.gr

 

Comments

SHARE