Πρόεδρε, ώρα να σπάσεις τασάκια και να πάρεις κεφάλια για την υγεία μας!

3592

Άκουσον, άκουσον! Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πως, κάποιος ή κάποιοι τον έχουν παραπλανήσει για τα θέματα υγείας. Ναι, έχει παραπλανηθεί ο Πρόεδρος:

  • Για την υποστελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
  • Για τους γιατρούς και νοσηλευτές που δεν φθάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών που η κάθοδός του αυξάνεται και πληθύνεται στα δημόσια νοσηλευτήρια.
  • Για την έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων.

Ναι, άκουσον, άκουσον. Ο Πρόεδρος είναι απασχολημένος με το κυπριακό και δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όμως, γιατί φωνάζουν οι γιατροί και προχωρούν σε μέτρα, γιατί βγήκαν στους δρόμους σε απεργία οι νοσηλευτές τόσες μέρες;

Να το δεχθούμε, ο Πρόεδρος δεν έχει γνώση από πρώτο χέρι για τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια υγεία. Δεν βλέπει ούτε δελτία ειδήσεων; Δεν τον ενημερώνει ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την υγεία, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Δρ Αγαθαγγέλου; Ο Χριστοδουλίδης και ο Βίκτωρας δεν ακούνε ειδήσεις, δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις; Δεν τον ενημερώνουν;

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Δρ Oδυσσέας Μιχαηλίδης ολημερίς ετοιμάζει εκθέσεις για τα κρατικά νοσηλευτήρια. Η Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, τι κάμνει;

Ο Γεώργιος Παμπορίδης είναι δικός του άνθρωπος. Μήπως τον διόρισε εκεί για να τον «κάψει»; Όπως έπαθαν τόσοι άλλοι. Όπως παθαίνει ο καθένας που αναλαμβάνει μια θέση στο Υπουργείο Υγείας;

Λοιπόν, ο Πρόεδρος δηλώνει πως θα αναλάβει δράση για το Γε.ΣΥ. Όμως, όφειλε να ξέρει ότι προτού επιχειρήσει να ετοιμάσει οδικό χάρτη για την αυτονόμηση και το Γε.ΣΥ και ούτω καθεξής, τον οποίον ελπίζουμε να μην τον επιβάλει ο Αβέρωφ, πρέπει να «καθαρίσει» τον Στάβλο του Αυγεία. Και το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται καθαριότητα από τη βρόμα και τη δυσωδία, προτού επιχειρηθούν μεταρρυθμίσεις.

Ο Παμπορίδης ξέρει. Οφείλει να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει. Να μην φοβηθεί κανέναν. Οφείλει να παραιτηθεί με ψηλά το κεφάλι ή να παραμείνει εκεί και να παλέψει με τα θηρία που τον περικυκλώνουν, «χτυπώντάς» τα κατευθείαν στην καρδιά. Μέχρι τώρα, τους αφήνει και κάνουν παιγνίδι, και τον… ξηλώνουν. Όπως και τον Πατσαλή, όπως και τόσους άλλους.

Ο Πρόεδρος οφείλει να ερωτήσει και να μάθει, πριν επιχειρήσει να σχηματίσει οδικό χάρτη. Να μάθει την αλήθεια! Εκτός κι αν την ξέρει, … παίζει την πάπια και τα φορτώνει αλλού… Ώρα να σπάσει τασάκια. Ναι είναι η ώρα τους!

Και επειδή κάποιος πρέπει να του λέγει αλήθειες, Γενικό Σχέδιο Υγείας δεν έχει εάν δεν καθαρίσει το σύστημα από … τη βρομιά εκείνων που τόσα χρόνια συντηρούν μια κατάσταση σε βάρος του λαού. Άλλη μια δέσμευση του Προέδρου πάει… περίπατο. Ξύπνα Πρόεδρε!

Από τη Σύνταξη

Comments

SHARE