Ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ τάσσεται θετικά στις εξαγγελίες για τη δημόσια υγεία

2519

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Ιατρών – ΠΑΣΥΔΥ ανακοινώνει ότι συνεδρίασε χθες  17 Μαϊου 2016 και συζήτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στη δημόσια υγεία. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε μετά την προχθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Υγείας, για σειρά θεμάτων, όπως ο τρόπος μείωσης του χρόνου αναμονής ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, οι εγχειρήσεις οφθαλμολογικές, ορθοπεδικές, γυναικολογικές και γενικής χειρουργικής, η απόφαση του Υπουργείου να καθιερώσει την κάρτα προσέλευσης των ιατρών στον χώρο εργασίας τους και για τα πιλοτικά προγράμματα των ιατρών του δημοσίου στις ειδικότητες που παρατηρείται μεγάλη αναμονή.

Το Δ.Σ. του Κλάδου αναφέρει ότι, παρόλο που δεν έχει ακόμη κληθεί επίσημα για συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων, εντούτοις προσεγγίζει καταρχήν θετικά την πολιτική του Υπουργείου για την πρόθεση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της Υγείας.

Το Δ.Σ. θεωρεί ότι οι προτεινόμενες λύσεις δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες των ιατρών, ενώ επιβαρύνουν πάρα πολύ το δημόσιο ταμείο. Ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ θεωρεί ότι το Υπουργείο ίσως να έπρεπε να επεξεργαστεί άλλους τρόπους μείωσης της μακράς αναμονής, μέσα από την καλύτερη χρήση των κρατικών υπηρεσιών υγείας, παρά την αυξανόμενη παραπομπή στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Για την κάρτα προσέλευσης, το Δ.Σ. αναφέρει πως δεν είναι αρνητικό, με την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο θα εισάξει τρόπους αποτελεσματικού ελέγχου και αποζημίωσης των ιατρών για τον πραγματικό χρόνο παραμονής τους στο χώρο εργασίας τους.

Το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα των λιστών αναμονής και για την κάρτα προσέλευσης, όταν και εφόσον κληθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Comments

SHARE