Οι γιατροί αναστέλλουν τα μέτρα, γιατί ο Υπουργός λέγει πως δεν έχει πρόθεση να τους θίξει

2842

H Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αναστέλλει τη  στάση εργασίας που ανακοίνωσε στα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως αναφέρει «μετά τη συνάντηση που ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την εκτόνωση της  κρίσης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και τη γραπτή δήλωσή του, ότι δεν είχε πρόθεσή του να θίξει τους κυβερνητικούς ιατρούς, το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη του συνεδρία του δηλώνει ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μας η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά η προστασία τους και η λήψη απεργιακών μέτρων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο διεκδίκησης».

Η Συντεχνία αποφάσισε να αναστείλει μέτρα της, λαμβάνοντας υπόψη:

την επιστολή του Υπουργού Υγείας με την οποία αναγνωρίζει επιτέλους την  ουσιαστική συνεισφορά γνώση και επιστημοσύνη των κυβερνητικών ιατρών,

την κατάθεση από τον Υπουργό χρονικού πλαισίου με ορόσημο τον Οκτώβριο για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια υγεία,

τη μη αποδοχή από το Υπουργείο Υγείας των κανονισμών που κατέθεσε ο  κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής

την πρόσκληση του Υπουργού Υγείας για συμμετοχή στην προετοιμασία του νομοσχεδίου για την Ιατρική Σχολή με στόχο την ψήφισή του μέχρι τέλος του χρόνου.

Η Συντεχνία καλεί τους ασθενείς, φορείς και τα κόμματα όπως ασκήσουν πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία είμαστε σε συνεχή διάλογο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση μη ευόδωσης του διαλόγου που θα αναπτυχθεί μεταξύ συντεχνίας και Υπουργού Υγείας, εντός του χρονικού πλαισίου, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τη στάση της.

 

Comments

SHARE