Οι Κάτοχοι Αξιογράφων ζητούν δωρεάν ψυχολογική στήριξη

2374

 

O Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ζητά δωρεάν ψυχολογική στήριξη για τα μέλη του από τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη. Ο Σύνδεσμος διατυπώνει το παράπονό του γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση και προειδοποιεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το Υπουργείο Υγείας να ορίσει έναν κυβερνητικό ψυχολόγο και έναν ψυχίατρο σε κάθε πόλη, οι οποίοι να δέχονται δωρεάν τα μέλη μας και τους/τις συζύγους τους που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, ανεξάρτητα αν αυτοί δικαιούνται δωρεάν περίθαλψη ή όχι. Δωρεάν θα πρέπει να είναι και η φαρμακευτική αρωγή, σε περίπτωση που ο ψυχίατρος θα τη θεωρήσει απαραίτητη».

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι για το νόμο που ψήφισε η Βουλή και βρίσκεται ενώπιον του Ανωτάτου και τον τρόπο που αυτός παρουσιάζεται μέσα από εκπομπές και δημοσιεύματα «υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι η Βουλή ψήφισε αποζημίωση όλων των κατόχων αξιογράφων. Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς το μόνο που ψήφισε η Βουλή ήταν ο συμψηφισμός περιορισμένου αριθμού παράνομων δανείων που εξασφαλίζονται με ενεχυριασμένα αξιόγραφα».

Ο Σύνδεσμος καταλήγει πως αναμένει συνάντηση με  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να χαρτογραφήσουμε τις επόμενες κινήσεις βάσει της τελευταίας πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Πρόεδρος, για εξωδικαστική ρύθμιση του προβλήματος των αξιογράφων».

Comments

SHARE