Οι … δεσμεύσεις, ο οδικός χάρτης για το Γε.ΣΥ, η αυτονόμηση, οι νοσηλευτές κλπ

3486

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας κάμνοντας μια ανασκόπηση για την εσωτερική του διακυβέρνηση σε διάσκεψη Τύπου αναφέρθηκε στην εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας τονίζοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως μετά τις βουλευτικές εκλογές θα προχωρήσουμε σε μία σειρά εξαγγελιών που θα αντιμετωπίζουν με πραγματισμό τον επιθυμητό στόχο. Ένα στόχο που δεν είναι άλλος από την υποχρέωση του κράτους αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσα από την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας». Ο κ.Αναστασιάδης πρόσθεσε πως «μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε σε διάλογο, θα καθορίσουμε οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα μέχρι την πλήρη υλοποίηση του Γε.Συ».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύεται για οδικό χάρτη για το Γενικό Σχέδιο Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας Δρ Γεώργιος Παμπορίδης δεσμεύεται ότι θα τελειώσει με την αυτονόμηση πριν την εφαρμογή του Γε.ΣΥ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης δεσμεύεται σε μια εφ’ όλης της ύλης διάλογο με τους νοσηλευτές, σύμφωνα με τη συμφωνία Μαρτίου 2016, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης προειδοποιεί την Κυβέρνηση για την κατακύρωση του λογισμικού για το Γε.ΣΥ και περιμένει τον οδικό χάρτη.

Η Βουλή είναι κατατεμαχισμένη. Τα προβλήματα στα υποστελεχωμένα νοσηλευτήρια αυξάνονται και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ασθενείς. Περάστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και βλέπουμε…

Από τη συντακτική ομάδα

Comments

SHARE