Ξηλώστε το Υπουργείο και μετά…

2466

Τα θέματα υγείας και κυρίως η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων και των βουλευτών. Όπως και τα θέματα της οικονομίας και το κυπριακό, παίρνουν χρώμα ανάλογα με τις πεποιθήσεις των κομμάτων και τις θέσεις που εκφράζουν.

Όμως, πέρα από προεκλογικά και κομματικά ζητήματα, και πολύ πέρα από τα προσωπικά, τα θέματα της υγείας δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια επιτηδείων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την υγεία των πολιτών για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και να πλουτίσουν.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές τα θέματα της υγείας αναμένεται να τοποθετηθούν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων. Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το Γενικό Σχέδιο Υγείας και να αυτονομήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια, και καταβάλλει προσπάθειες να πείσει για την ορθότητα των αποφάσεων της. Μάλιστα, φαίνεται να έχει συγκεντρώσει … δυνάμεις και … εργαλεία για να ξηλώσει το εργασιακό σύστημα στον τομέα της δημόσιας υγείας, λησμονώντας ωστόσο ότι, τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας δεν τα δημιουργούν οι εργαζόμενοι, αλλά το ίδιο το Υπουργείο Υγείας. Ένα Υπουργείο που νοσεί από τις αρρωστημένες νοοτροπίες,  φέουδα και … κάστρα, ανθρώπους και νοοτροπίες που λειτουργούν με ατζέντες.

Ο Υπουργός Υγείας Δρ Γεώργιος Παμπορίδης έδωσε την εντύπωση ανθρώπου που θέλει να αφήσει τη σφραγίδα της επιτυχίας του στον τομέα της υγείας. Όμως, αν δεν βάλει βαθιά το νυστέρι κι αν δεν επιχειρήσει πραγματικό ξήλωμα του Υπουργείου του, όχι μόνο δεν θα πετύχει την πολυπόθητη δημόσια υγεία για τους πολίτες αλλά θα στήσει οργανισμούς και υγεία μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Από τη συντακτική ομάδα

Comments

SHARE