Αύριο η τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας,

2838

Πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 5 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Δρος Γιώργου Παμπορίδη, η τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που προσφέρει μεταξύ άλλων το τετραετές ιατρικό πρόγραμμα του St George’s, University of London.  Του τελετουργικού θα ηγούνται η Πρύτανης του St George’s, University of London, Καθηγήτρια Jenny Higham και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Φίλιππος Πουγιούτας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αναγόρευση του Καθηγητή Ανδρέα Αδάμ σε Επίτιμο Διδάκτορα Ιατρικής
Ο  Ανδρέας Αδάμ είναι καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διευθυντής των τμημάτων Ακτινολογίας, Πυρηνικής  Ιατρικής και Ιατρικής Φυσικής.  Ο Καθηγητής Αδάμ αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους επεμβατικούς ακτινολόγους. Ήταν ο πρώτος παγκόσμια που διορίστηκε σε έδρα Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Απονομή του διεθνούς βραβείου “Πάνος Εγγλέζος”
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής με τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, εντάχθηκε από φέτος στο τελετουργικό της αποφοίτησης, και ανά διετία, η απονομή του διεθνούς βραβείου “Πάνος Εγγλέζος”.  Το βραβείο δίδεται στο άτομο που με τη δράση και τη συνεισφορά του έχει διαπρέψει στον τομέα των διαταραχών της αιμοσφαιρίνης ή/και της δημόσιας υγείας.  Το φετινό βραβείο απονέμεται στον Καθηγητή Tim St Pierre από την Αυστραλία που θα είναι παρών στην τελετή.

Ο Καθηγητής St Pierre εφαρμόζει τη φυσική στην ιατρική και τη βιοτεχνολογία με στόχο τη βελτίωση της τεχνολογίας οργάνων παρακολούθησης ασθενών με θαλασσαιμία.  Το τελευταίο του επίτευγμα είναι η ανάπτυξη της μη επεμβατικής μέτρησης του σιδήρου στο ήπαρ γνωστής ως FerriScan®. Μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από 30.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, και έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας των θαλασσαιμικών.

Αναγόρευση του Καθηγητή Peter Kopelman σε Επίτιμο Διδάκτορα Ιατρικής
O Peter Kopelman, υπό την ιδιότητά του Πρύτανη της Ιατρικής Σχολής του St George’s, University of London, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το 2011.  Κατά τη διάρκεια της θητείας του (2008-15) υπογράφηκε μακροπρόθεσμη εταιρική συμφωνία μεταξύ των δύο Ιατρικών Σχολών και  επεκτάθηκε η συνεργασία στα προσφερόμενα ιατρικά προγράμματα.

Αποφοίτηση επτά Κύπριων ιατρών με το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικογενειακή Ιατρική (Post Graduate Diploma in Family Medicine) που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και προετοιμάζει επαγγελματίες υγείας για το ΓΕΣΥ.

Αποφοίτηση 58 φοιτητών του τετραετούς ιατρικού προγράμματος MBBS (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery) που προσφέρεται σε συνεργασία με το St George’s, University of London.

Αποφοίτηση έξι μελών του ακαδημαϊκού και κλινικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής με το μεταπτυχιακό πιστοποιητικό στην Ιατρική Εκπαίδευση (Post Graduate Certificate in Healthcare and Biomedical Education) που προσφέρεται από το St George’s, University of London.

Comments

SHARE