ΑΚΕΛ: Να τερματιστεί η προσπάθεια ωραιοποίησης της τραγικής κατάστασης στην υγεία

2487

Ο Εκπρόσωπος Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική σκληρής λιτότητας, η οποία έχει οδηγήσει στον αναπνευστήρα τη δημόσια υγεία. «Η απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης, δεν βελτιώνει αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα. Οι οργανώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών ήδη απειλούν με απεργιακά μέτρα για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης».

«Η δημιουργία αρκετών νέων τμημάτων όπως και η αύξηση για παράδειγμα σε μια μόνο περίπτωση, από 12.000 σε 24.000 των πράξεων αιμοκάθαρσης χωρίς όμως την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, καταρρίπτει τα επιλεκτικά στατιστικά των κυβερνώντων και την προσπάθεια τους να ωραιοποιήσουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες», αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης.

Τέλος επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού θα πρέπει να επιστρέψει πίσω τα €330 εκ. που αφαίρεσε τα τελευταία τρία χρόνια από τη δημόσια υγεία. «Να τα επιστρέψει για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες που υφίστανται στη στελέχωση, σε αναλώσιμα και σε φάρμακα. Να τα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία με την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο της αυτονόμησης τους. Να τα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία εφαρμόζοντας το ΓΕΣΥ, το οποίο φρόντισε να το βάλει στον πάγο επειδή απέτυχε να επιβάλει το πολυασφαλιστικό και να φεσώσει με €300εκ. ετησίως τους πολίτες για τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών», καταλήγει.

Comments

SHARE