7 συνδυασμοί τροφών για πρόληψη της φλεγμονής στο σώμα

1819

Οι φλεγμονές αποτελούν την αιτία για την εκδήλωση πολλών παθήσεων στον οργανισμό, όπως αρθρίτιδες, καρδιαγγειακά νοσήματα και Αλτσχάιμερ.

Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τους παρακάτω συνδυασμούς τροφών, συμβάλλετε στην πρόληψη ενάντια στις φλεγμονές, παρέχοντας ταυτόχρονα στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει υγιής.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά + ελαιόλαδο

Ο συνδυασμός λαχανικών και καλών λιπαρών, όπως αυτά που περιέχονται στο ελαιόλαδο ενισχύει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών, όπως η λουτεΐνη και το βήτα καροτένιο. Η λουτεΐνη, που υπάρχει στα πράσινα φύλλα, μειώνει τη φλεγμονή στα μάτια, βοηθώντας στην πρόληψη των νευροεκφυλιστικών διαταραχών όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Η βήτα καροτίνη μειώνει όλες τις φλεγμονές σε όσους βρίσκονται στη μέση ηλικία και παραπάνω. Φροντίστε λοιπόν να περιχύνετε πάντα με λίγο ελαιόλαδο τις πράσινες σαλάτες σας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Comments

SHARE