Ο Αναστασιάδης παρεμβαίνει για τη δημόσια υγεία

2540

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ηγείται σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του υπουργού Υγείας, της γενικής διευθύντριας του υπουργείου, του διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα τη δημόσια υγεία. Ο κ. Αναστασιάδης αύριο θα συναντηθεί στο γραφείο του με την ΠΑ.ΣΙ.ΚΙ.  με την οποία θα συζητήσει τα θέματα της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων και του Γε.ΣΥ καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν τη δημόσια υγεία.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος που μιλούσε το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι η παρέμβαση του πρόεδρου Αναστασιάδη στα θέματα της υγείας θα επεκταθεί και στο πλαίσιο του συμβουλίου αρχηγών και στόχος των συναντήσεων είναι να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης για επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τη δημόσια υγεία. Ο κ.Παπαδόπουλος, είπε ότι το κράτος οφείλει να προχωρήσει το Γε.ΣΥ δεδομένου ότι το 50% των φορολογούμενων πολιτών είναι ανασφάλιστοι σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εμπιστεύεται τον υπουργό υγείας ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. “Αν ο πρόεδρος δεν εμπιστευόταν τον υπουργό του θα τον είχε καλέσει να παραιτηθεί” είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “ο πρόεδρος αναλαμβάνει προσωπικά σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας μία προσπάθεια για να επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν τον τομέα της δημόσιας υγείας”.

Comments

SHARE