Πηχίδης: Τι περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα στο νοσοκομείο Αθαλάσσας;

4339

O εκπρόσωπος της Επιτροπής Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ Γιώργος Πηχίδης σε δηλώσεις του στο myhealth σχολιάζει τα γεγονότα που συνέβησαν χθες βράδυ στο νοσοκομείο Αθαλάσσας και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει επειγόντως μόνιμες λύσεις. «Τι περιμένουν, να θρηνήσουμε θύματα ή μήπως είναι συνηθισμένοι πλέον σε τέτοια γεγονότα;».

O κ. Πηχίδης εξηγεί ότι «για το χθεσινό περιστατικό εμείς προειδοποιήσαμε από την προηγούμενη Κυριακή (4/9). Για ακόμα μία φορά δεν στάληκε δεσμοφύλακας». «Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε παλαιότερα, έγινε παρουσία των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας και ανέφερε ότι ο εκάστοτε κρατούμενος που θα παραπέμπεται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας θα εξετάζεται από τον on call ψυχίατρο και σε συμφωνία με τον ψυχίατρο των Κεντρικών Φυλακών θα αποφασίζουν τι θα γίνεται» εξηγεί ο εκπρόσωπος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Ο κ. Πηχίδης προσθέτει ότι «ο εν λόγω ασθενής κρίθηκε επικίνδυνος, και όμως αρνήθηκαν να στείλουν δεσμοφύλακα, επικαλούμενοι παλαιότερη συμφωνία που ανέφερε ότι θα στέλλεται βαριάνος ανά 4 φυλακισμένους. Στο τέλος έγιναν αυτά που έγιναν, τραυματίστηκαν τρεις νοσηλευτές, ο ένας πιο σοβαρά, δύο αστυνομικοί, αλλά και ασθενείς».

Ο εκπρόσωπος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καταλήγει: «Η Συντεχνία μας μελετά με τα μέλη της το ενδεχόμενο να μην δέχεται περιστατικά από τις Κεντρικές Φυλακές χωρίς τη φρούρηση από δεσμοφύλακα. Για την ασφάλεια των ασθενών και των μελών μας. Είναι κάτι το οποίο έχουμε ψάξει και νομικά, δηλαδή η Συντεχνία μας μπορεί να αρνηθεί να παραλαμβάνει τέτοια περιστατικά».

Comments

SHARE