Τουρλού (μπριάμ) λαχανικών

2538

Tης Έλενας Τρουλλίδου*

200 γραμμάρια μελιντζάνες

150 γραμμάρια κολοκυθάκια

150 γραμμάρια πατάτες

100 γραμμάρια κρεμμύδια

250 γραμμάρια καρότα

300 γραμμάρια ντομάτες ώριμες

2 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανός

60 γραμμάρια φέτα με χαμηλά λιπαρά

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Έτοιμο σε 50 λεπτά

Θρεπτικά Στοιχεία

Protein 6 g

Calories 250

Fat 11g

Carbohydrates 23 g

Οδηγίες

  1. Πλύνετε τις μελιτζάνες και αφαιρέστε τα κοτσάνια τους. Κόψτε τις σε οριζόντιες φέτες και τοποθετείστε τις σε μπολ με κρύο, αλατισμένο νερό για 20′, για να ξεπικρίσουν. Καθαρίστε, πλύνετε και στραγγίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε φέτες. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Πλένετε και κόψτε σε φέτες τις ντομάτες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Στραγγίστε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τις. Σε φαρδύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίστε τις μελιτζάνες, γυρίζοντας τις μια φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Βάλτε τις σε σουρωτήρι και πιέστε με ένα κουτάλι για να στραγγίσουν το λάδι που απορρόφησαν. Κρατήστε το λάδι.
  3. Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε μια στρώση σε πυρίμαχο ταψί. Σε άλλες στρώσεις τοποθετήστε τα υπόλοιπα λαχανικά, τελειώνοντας με τις φέτες ντομάτας. Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνετε αλάτι, πιπέρι. Αναμίξτε το λάδι που κρατήσατε με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίξτε το επάνω στα λαχανικά.
  4. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήστε στο φούρνου για 30′. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30′. Πλύνετε το μαϊντανό, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τον. Σκορπίστε τον επάνω από τα ψημένα λαχανικά και σερβίρετε τα ζεστά. Τρίψτε τη φέτα από πάνω και απολαύστε!

*Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.)),

Tηλέφωνο επικοινωνίας:22 256752,

Hλεκτρονική διεύθυνση: elenatroullidou@hotmail.com

Comments

SHARE