Σολομός με σος μελιού και τζίντζερ

2495

Της Έλενας Τρουλλίδου*

Τι χρειαζόμαστε

1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας σόγια σος

1 κουταλιά σούπας μέλι

1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ

500 γραμμάριο/α φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 μερίδες

1 κουταλάκι γλυκού σουσάμι ψημένο καβουρδισμένο

Έτοιμο σε 30 λεπτά

calories 234

Οδηγίες

  1. Βάλε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
  2. Βάλε το σολομό σε μια πλαστική σακούλα και πρόσθεσε 3 κ.σ. από αυτή τη σος. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κράτησε την υπόλοιπη σος
  3. Προθέρμανε το γκριλ και στρώσε τα κομμάτια σολομού σε λαδωμένο ταψί πετώντας τη μαρινάδα που μένει στη σακούλα
  4. Ψήσε το σολομό για 10 λεπτά και ράντισε με την υπόλοιπη σος σόγιας και το σουσάμι.

*Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.)),

Hλεκτρονική διεύθυνση: elenatroullidou@hotmail.com ,

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 333524

Comments

SHARE