Τα οφέλη από το κολύμπι στην εγκυμοσύνη

2360

Η αντίληψη ότι αποτελεί πηγή κινδύνου η συστηματική και κατάλληλη άσκηση από μία έγκυο, όταν η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται φυσιολογικά, τείνει να εξαφανιστεί.

Οι θεωρίες που ενοχοποιούσαν την ήπια σωματική δραστηριότητα για πιθανό πρόωρο τοκετό, γέννηση μωρών με χαμηλό βάρος ή άλλες επιπλοκές, αποτελούν παρελθόν τόσο για την κοινή γνώμη, όσο και για την επιστημονική κοινότητα σε διεθνές επίπεδο. Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση, δεν είναι μια ασθένεια και δεν πρέπει να αμβλύνει τον ενθουσιασμό μας για την άσκηση.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, πολλά πανεπιστήμια έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο και έχουν δημοσιοποιήσει πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της γυμναστικής στη σωματική και την ψυχολογική κατάσταση της εγκύου, αλλά και στην ανάπτυξη του εμβρύου. Έτσι, το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής & Γυναικολογίας συνιστά 30 λεπτά ή περισσότερο μέτριας άσκησης την ημέρα για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, εκτός φυσικά αν υπάρχουν λόγοι υγείας ή μαιευτικές επιπλοκές.

Περισσότερα ΕΔΩ

Comments

SHARE