Τα ανθεκτικά μικρόβια απειλούν τους Έλληνες

2397

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά περισσότερες από 340.000 δόσεις αντιβιοτικών φαρμάκων καταναλώνουν οι Έλληνες σε καθημερινή βάση, κερδίζοντας επαξίως την πρώτη θέση στον κόσμο στην κατάχρησή τους.

Τα στοιχεία των διεθνών αλλά και των ελληνικών Αρχών είναι συντριπτικά: από τις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ελλάδα έχει την υψηλότερη κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα με 34,04 δόσεις ανά 1.000 κατοίκους την ημέρα, ενώ στην Ευρώπη την χαμηλότερη κατανάλωση έχει η Ολλανδία με 10,58 και στον κόσμο η Χιλή με 9,4 δόσεις ανά 1.000 κατοίκους την ημέρα.

Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι τα αντιβιοτικά έχουν περάσει στην κουλτούρα μας περίπου ως καραμέλες και έτσι τα παίρνουμε με κάθε πιθανό και απίθανο σύμπτωμα που κρίνουμε ότι «σηκώνει αντιβίωση». Παρά, δε, την οικονομική κρίση, σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες εξακολουθούν να τα προμηθεύονται μόνοι τους, δίχως να μπουν στον κόπο να συμβουλευθούν έναν γιατρό, όπως είχε δείξει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την Kapa Research.

Περισσότερα ΕΔΩ

Comments

SHARE