Σοβαρές έρευνες και για άλλους γιατρούς

2622

Σοβαρές έρευνες που αφορούν γιατρούς του δημοσίου βρίσκονται σε εξέλιξη αποκάλυψε στην Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέας Χασαπόπουλος.

Ο κ. Χασαπόπουλος ανάφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε επικεφαλής στο Μακάριο Νοσοκομείο εναντίον του οποίου διεξάγονται τέσσερεις πειθαρχικές έρευνες, οι οποίες αφορούν εξουσιοδοτήσεις για πληρωμή υπερωριών ιατροδικαστών, χωρίς να γίνει έλεγχος, που φτάνουν τις εκατό χιλιάδες τον χρόνο καθώς και μετακλήσεις γιατρών που έγιναν παράτυπα και  στοιχίζουν στο κράτος μισό εκατομμύριο.
Όπως είπε, έγιναν εργασίες για τη δημιουργία Παδιοκαρδιολογικής Κλινικής που αποτελεί δωρεά, χωρίς να ενημερωθεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να εντοπίσει σοβαρά προβλήματα και μην δίνει έγκριση για λειτουργία του τμήματος.
Ο κ.Χασαπόπουλος αναφέρθηκε και σε περίπτωση γιατρού για τον οποίο είχε διαπιστωθεί ότι είχε αδικαιολόγητα εισοδήματα.
Αναφέρθηκε και σε εντατικολόγο ο οποίος προέβαινε σε ψευδείς αναφορές σε σχέση με την πληρότητα της Μονάδας για να αγοράζει υπηρεσίες από συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, κάτι που διαψεύδει με γραπτή το δήλωση ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσιάς

Comments

SHARE