Πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ

2432

Ένας 64χρονος Αμερικανός έγινε ο πρώτος άνδρας στις ΗΠΑ που αποκτά νέο πέος, έπειτα από τον ακρωτηριασμό του πριν από τέσσερα χρόνια εξαιτίας καρκίνου. Ο άνδρας ονομάζεται Τόμας Μάνινγκ και είναι ο τρίτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβάλλεται στην πειραματική μεταμόσχευση.

Η εγχείρηση διήρκησε 15 ώρες και πραγματοποιήθηκε από ομάδα 50 γιατρών και νοσηλευτών στο φημισμένο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Αν και οι τραυματισμοί και οι ακρωτηριασμοί του πέους δεν είναι πάντοτε απειλητικοί για τη ζωή, «ο ψυχολογικός αντίκτυπός τους είναι τεράστιος» , δήλωσαν οι γιατροί σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το νοσοκομείο.

Eλπίδα…

Ο κ. Μάνινγκ είπε πως ελπίζει η δημοσιότητα που λαμβάνει η περίπτωσή του να «σπάσει» το στίγμα από τους τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων και να δώσει ελπίδα σε άλλους άνδρες ότι μια μέρα θα μπορέσουν κι εκείνοι να γίνουν καλά. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και έως στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά. Το νέο όργανο αιματώνεται φυσιολογικά, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις αιμορραγίας, απόρριψης ή λοίμωξης, σημειώνουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Ένας άλλος άνδρας στο νοσοκομείο αναμένει να υποβληθεί σε ανάλογη μεταμόσχευση, αμέσως μόλις βρεθεί μόσχευμα. Ο άνδρας αυτός έχασε το πέος του σε τροχαίο δυστύχημα.

Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Νότιο Αφρική, σε έναν νεαρό ηλικίας 21 ετών ο οποίος είχε χάσει το πέος του από επιπλοκές της περιτομής. Μάλιστα ο νεαρός απέκτησε ήδη το πρώτο του παιδί.
Είχε προηγηθεί το 2006 ανάλογη μεταμόσχευση στην Κίνα, αλλά ο άνδρας που έλαβε το πέος ζήτησε δύο εβδομάδες αργότερα να του το αφαιρέσουν διότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν εκδηλώσει «σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα» εξαιτίας του.

Πηγή:tanea.gr

 

Comments

SHARE