Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μετά τις εκλογές εξαγγελίες για το Γε.ΣΥ

2433

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε Διάσκεψη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία των τριών  χρόνων διακυβέρνησής του, ανέφερε πως «μετά τις βουλευτικές εκλογές η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία σειρά εξαγγελιών που θα αντιμετωπίζουν με πραγματισμό τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από την υποχρέωση του κράτους αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσα από την εφαρμογή το Γενικού Σχεδίου Υγείας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς αποκατάσταση – όπως είπε – της αλήθειας και επειδή δεν μπορεί να επιτρέψει μέσα από τη διαστρέβλωση στοιχείων τη διόγκωση προβλημάτων, παρέθεσε στοιχεία μέσα από τα οποία φαίνεται ότι καμία μείωση δεν υπήρξε στον αριθμό των ιατρικών λειτουργών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Είπε ότι το 2012 υπηρετούσαν 787 ιατρικοί λειτουργοί, ενώ το 2015 υπηρετούσαν 792 και ως προς το νοσηλευτικό προσωπικό το 2012 υπηρετούσαν 3,393, ενώ το 2015 υπηρετούν 3,440. Είπε ότι τα στοιχεία αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των ασθενών που εισήχθηκαν στα νοσοκομεία και τις πρώτες βοήθειες το 2015, ήταν παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, μειωμένος κατά 52 χιλιάδες σε σχέση με ασθενείς που εισήχθησαν το 2012.

Ανέφερε ότι το 2016 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου υγείας ανέρχεται στα 542,9 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με 598,4 που ήταν το 2013. Η μείωση της τάξης των 55,5 εκατομμυρίων που παρουσιάζεται, όπως είπε, δεν αφορά στη μείωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά είναι ως επί τω πλείστον αποτέλεσμα των μισθολογικών μειώσεων που αποφασίστηκαν το 2012 καθώς και εξοικονομήσεων στη διαχείριση των οικονομικών πόρων.

 

Comments

SHARE