Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Kάποιοι με παραπλανούν για θέματα υγείας»

3423

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναλάβει προσωπικά τις διαβουλεύσεις με οργανωμένους φορείς και κόμματα. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει στο τέλος του μήνα σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, προκειμένου να καταλήξουν σ’ έναν οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην εφαρμογή του Γε.ΣΥ.

«Ο Πολίτης» σε δημοσίευμά του αναφέρει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη απευθύνθηκε χθες στον Υπουργό Υγείας σε αυστηρό ύφος, διατυπώνοντας μια σειρά από ερωτήματα για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και το τι προτίθεται να πράξει, τα οποία εμπεριέχουν σαφώς και το στοιχείο της αμφισβήτησης του κ. Παμπορίδη».   Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δισέλιδη επιστολή που απέστειλε στον κ. Παμπορίδη, του ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο, που χειρίζεται θέματα της αρμοδιότητάς του και ενημέρωση για τους σχεδιασμούς, που υπάρχουν για βελτίωση της κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και για τα αποτελέσματα της διαβούλευσής του για το Γε.ΣΥ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η επιστολή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Υπουργού Υγείας, ο οποίος φέρεται να εξετάζει, ακόμη, και το ενδεχόμενο παραίτησης».

Ερωτηθείς σχετικά με την αποστολή επιστολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Υπουργό Υγείας ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την ύπαρξή της. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι «πρόκειται για πάγια τακτική του Προέδρου Αναστασιάδη καθημερινά να έρχεται σε επαφή με τους Υπουργούς του να ζητά ενημέρωση για την πορεία ενός θέματος, να ζητά διευκρινίσεις και εξηγήσεις, στο πλαίσιο της άσκησης αποτελεσματικά των καθηκόντων του».

Παραπλανημένος…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας χθες σε εκδήλωση στον Αμίαντο αναφέρθηκε στο πρόβλημα, που έχει προκύψει με τις προσφορές γι’ αναβάθμιση του περιφερειακού νοσοκομείου Τροόδους στην Κυπερούντα και την πρόσληψη γιατρών, με επισήμανση ότι οι θέσεις θα προκηρυχθούν το Σεπτέμβριο  στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου και δήλωσε ότι «κάποιοι τον παραπλανούν στα θέματα της υγείας».

«Δεν μπορεί να παραπλανά κανένας και δεν μπορεί να παραπλανάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε επισημαίνοντας ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι μειώθηκε ο αριθμός των γιατρών, ενώ κάποιοι άλλοι αντιπαραβάλουν ότι ο αριθμός είναι ο ίδιος και δεν υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού». «Δυστυχώς», τόνισε, «οι πραγματικότητες είναι διαφορετικές και κανείς δεν μπορεί να τον παραπλανά».

Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δήλωσε ότι «έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου και τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών να του παρουσιάσουν την επόμενη εβδομάδα οργανόγραμμα για τις ελλείψεις, που παρατηρούνται στα θέματα υγείας, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να συμπληρωθούν ή να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις».

«Η Υγεία», διευκρίνισε, «δεν εντάσσεται στα παγοποιημένα σχέδια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν εξαιρείται, όμως, και των σχετικών περιορισμών στις προσλήψεις». «Στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας», είπε, «θα εξεταστεί το πώς ακριβώς άμεσα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και στον τομέα της υγείας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για νοοτροπίες και γραφειοκρατία, που καθυστερούν, δημιουργούν ή και πολλαπλασιάζουν προβλήματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν άμεσα.  «Υπάρχουν», ανέφερε, «αξιόλογοι δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι εργάζονται συνειδητά, υπάρχουν, όμως και κάποιοι άλλοι, που νομίζουν ότι έργο τους είναι να βραχυκυκλώνουν την προσπάθεια της κάθε κυβέρνησης, όχι μόνο της παρούσας».

«Είναι γνωστές οι καθυστερήσεις και οι υποσχέσεις τα χρόνια που περνούν», πρόσθεσε,» επειδή κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι είναι υπεράνω τω νόμων και ότι είναι, ίσως, άρχοντες, που προέρχονται από άλλους πλανήτες».

Comments

SHARE