ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» για την ασφάλεια στα νοσηλευτήρια

3493

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καταδικάζει και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον χθεσινό ξυλοδαρμό νοσηλευτή από ασθενή στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, κατά τη νόμιμη άσκηση των καθηκόντων του.

«Η παροιμία “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την περίπτωση καθώς ως συντεχνία εδώ και δύο χρόνια προειδοποιούμε τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχει ασφαλές περιβαλλον που να επιτρεπει στους εργαζόμενους στα κρατικά νοσηλευτήρια να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Συχνά γινόμαστε μάρτυρες βίας κατά νοσηλευτών που μας κάνει να διερωτούμαστε αν πρέπει να θρηνήσουμε κάποιο εργαζόμενο για να ληφθούν μέτρα ασφάλειας. Εδώ και καιρό ζητήθηκε να μπει πόρτα ασφαλείας ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς χωρίς καμιά ανταπόκριση» επισημαίνει η Συντεχνία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η Αστυνομία κατηγόρησε γραπτώς το άτομο που ξυλοκόπησε τον νοσηλευτή, προσθέτοντας ότι «αυτό από μόνο του δεν αρκεί αλλά χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα ώστε να αποτρέπονται τέτοιου είδους συμπεριφορές κατά εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Τέλος η Συντεχνία κάνει έκκληση στα αρμόδια Υπουργεία να δουν με σοβαρότητα το θέμα και δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις και θέσεις.

 

Comments

SHARE