Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αντιμετώπιση των περιστατικών βίας

3240

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ συνήλθε σήμερα εκτάκτως και μελέτησε διεξοδικά το θέμα της βίας κατά νοσηλευτών και των περιστατικών βιαιοπραγιών στα δημόσια νοσηλευτήρια, μετά το χθεσινό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού και τη σύλληψη του Γενικού Γραμματέας της Συντεχνίας Παναγιώτη Γεωργίου.

Θέλοντας να επιδείξει πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας και προς το συμφέρον των ασθενών και της δημόσιας υγείας, το Δ.Σ. της Συντεχνίας αποφάσισε να δώσει πίστωση χρόνου, δυο βδομάδων, προς την επίσημη πλευρά ώστε να συζητηθούν και να εξευρεθούν λύσεις για προστασία των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια από περιστατικά βίας.

Προς τον σκοπό αυτό, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για πραγματοποίηση κοινής συνάντησης μεταξύ όλων των επηρεαζόμενων (Υπουργείου Υγείας, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ.ά.) με στόχο την άμεση εφαρμογή μέτρων για περιορισμό της βίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να μην περιθάλπουν περιστατικά στα οποία υπάρχει οποιαδήποτε εκδήλωση βίας κατά νοσηλευτών.

Comments

SHARE