ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: «Και πάλι υπερπλήρης η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και το Υπουργείο κωφεύει…»

2962

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών καταγγέλλει και πάλι το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Ιατρικές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες για την απάθεια που επιδεικνύουν στο θέμα της υπερπληρότητας της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Για πολλοστή φορά το σύστημα υγείας έχει αποτύχει καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί και να επιλύσει, έστω να περιορίσει, το πρόβλημα που δημιουργείται με την υπερπληρότητα της Μονάδας. Και πάλι 60 και πλέον νεογνά, στοιβάζονται στα περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα της Μονάδας, χωρίς κανένας να νοιάζεται είτε για τα ίδια, ή για τους γονείς ή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κανένας δεν έχει αντιληφθεί πως η προωρότητα δεν είναι επιλογή και πως τα νεογνά είναι το μέλλον, δίνουν τη δική τους μεγάλη μάχη και οφείλουμε, το λιγότερο, να τα στηρίξουμε με ποιοτική φροντίδα. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι καλύτερο για αυτά. Οι Υπηρεσίες Υγείας είναι απούσες. Κύριε Υπουργέ, αυτή είναι η αναβάθμιση που διακηρύττετε πως επιθυμείτε στα δημόσια νοσηλευτήρια;», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

H Συντεχνία καλεί τα αρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Οικονομικών να προχωρήσουν άμεσα στην αποδέσμευση κονδυλίων για στελέχωση της Μονάδας, καθώς τα προβλήματα επιδεινώνονται καθημερινά και το προσωπικό βρίσκεται σε καθημερινή συνεχή σωματική και ψυχική εξουθένωση, με άμεσες σοβαρές συνέπειες για την υγεία του.

«Το θέμα αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με μπαλωματικές λύσεις αλλά χρειάζεται μόνιμη και αποτελεσματική λύση. Η ενίσχυση της Μονάδας με προσωπικό από άλλα τμήματα δεν επιλύνει το πρόβλημα. Ζητούμε όπως άμεσα στηριχθεί το προσωπικό της ΜΕΝΝ προς όφελος των ασθενών αλλά και του προσωπικού, που όλοι αναγνωρίζουν πως δίνουν έναν πραγματικό αγώνα για να κρατήσουν τη Μονάδα σε υψηλά επίπεδα», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

 

 

 

 

Comments

SHARE