ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: «Αγωνιζόμαστε για την καταξίωση, την αναβάθμιση και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών»

3262

Μήνυμα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτή

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, σε μήνυμά της προς τον νοσηλευτικό κλάδο αναφέρεται στην ανεκτίμητη δουλειά που κατέβαλαν και καταβάλλουν μέσα στον χρόνο οι νοσηλευτές, ένα από τα πιο υποεκτιμημένα, όπως αναφέρει, επαγγέλματα.

«Για όλους εμάς η Νοσηλευτική δεν πρέπει να είναι και δεν είναι επάγγελμα. Είναι λειτούργημα. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την καταξίωση, την αναβάθμιση, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών. Γι’ αυτό βγήκαμε στους δρόμους, γι’ αυτό διεκδικούμε και γι’ αυτό θα επιδιώκουμε την αναβάθμιση του Κλάδου μας», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Στο μήνυμά της με την ευκαιρία της Ημέρας, η Συντεχνία επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές είναι η μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων στο σύστημα υγείας και διαδραματίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα στην επικείμενη μεταρρύθμισή του». Υπενθυμίζει πως «οι νοσηλευτές προσφέρουν ανεκτίμητο έργο που αρχίζει από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια περίθαλψη, την πρόληψη και την αγωγή υγείας, την κατ’ οίκον νοσηλεία, την αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξη του ασθενή».

«Η νοσηλεύτρια και ο νοσηλευτής δίνουν ανθρώπινη υπόσταση στο σύστημα, με την αφοσίωση, την ανθρωπιά και την προσφορά τους. Είναι οι άγγελοι που βρίσκονται δίπλα στον ασθενή από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό του», τονίζεται.

Στο μήνυμά της η Συντεχνία επισημαίνει πως «είναι καιρός να γίνει αντιληπτό από όλους ότι κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να είναι λειτουργικό και επαρκές, εάν το νοσηλευτικό προσωπικό υποβαθμίζεται, τίθεται στο περιθώριο και χλευάζεται. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να βελτιωθεί, καμιά νέα δομή δεν μπορεί να ενταχθεί σε αυτό και κανένα Γενικό Σχέδιο Υγείας δεν μπορεί να εισαχθεί, εάν το κράτος δεν αντιληφθεί ότι ο νοσηλευτής και η νοσηλεύτρια έχουν αξία, είναι άνθρωποι, είναι επαγγελματίες και έχουν δίκαια αιτήματα».

Comments

SHARE