ΠΑΣΥΚΙ: «Δεν συγκαλύπτουμε κανέναν»

2672

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Δρ. Σωτήρης Κούμας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ για τη σύλληψη γιατρών του δημοσίου ανέφερε πως «ως ΠΑΣΥΚΙ δεν συγκαλύπτουμε κανέναν και ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να αποδίδουν ευθύνες εκεί που πρέπει. Δεν μπορούν να αμαυρώνουν το όνομα των γιατρών του δημοσίου ορισμένοι συνάδελφοι».

«Σχετικά με την υπόθεση η οποία τελεί υπό διερεύνηση σίγουρα θα πρέπει να αναμένουμε τα τελικά συμπεράσματα. Μας λυπεί βέβαια το γεγονός ότι ‘ενοχοποιούνται’ γιατροί του δημοσίου», είπε.

Ο κ. Κούμας πρόσθεσε πως «σίγουρα έχουν ευθύνη όσοι γνωρίζουν και δεν καταγγέλλουν. Ακόμη και ασθενείς επωμίζονται τέτοια περιστατικά και δεν μιλούν. Αυτό που λένε είναι ότι φοβούνται τις συνέπειες που μπορούν να έχουν από τους γιατρούς». «Ως ΠΑΣΥΚΙ θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν συγκαλύπτουμε κανένα και ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να αποδίδουν ευθύνες εκεί που πρέπει. Δεν μπορούν να αμαυρώνουν το όνομα των γιατρών του δημοσίου ορισμένοι συνάδελφοι», κατέληξε.

Comments

SHARE