Παμπορίδης:«Είμαστε σε φάση πλήρους μεταρρύθμισης και θα τα αλλάξουμε όλα»

2489

Ο υπουργός Υγείας, Γεώργιος Παμπορίδης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, για την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, ανέφερε πως «είμαστε σε φάση πλήρους μεταρρύθμισης και θα τα αλλάξουμε όλα». «Ο εντοπισμός των προβλημάτων είναι το ελάχιστο που μπορεί κανείς να συνεισφέρει. Τα προβλήματα έχουν ταυτοποιηθεί, εκείνο που χρειάζεται είναι συνεργασία για λύση. Καλώ για κοινές δράσεις, για να κάνουμε τη μεταρρύθμιση».

Ο Υπουργός, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη συμμετέχοντας στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, είχε χθες εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τον Κύπριο υπουργό συνόδευε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.«Τέτοιες επισκέψεις είναι πολύτιμες, γιατί ανανεώνουν και τονίζουν τον δεσμό που έχουμε και βοηθούν να συνεχίσουμε έναν ευγενή, δίκαιο και θεοφιλή αγώνα, μέχρι της επιτεύξεως του αποτελέσματος το οποίο θα ήθελε ο Θεός», είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο κ. Παμπορίδης είπε πως ήταν γι’ αυτόν μεγάλη χαρά να γνωρίσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και να λάβει τη ευχή του, ενώ τον ευχαρίστησε για όσα κάνει για την Κύπρο. «Παρακολουθώ πολλά χρόνια τους αγώνες του και ειδικά για τον Κυπριακό Ελληνισμό και τον αγώνα μας για απελευθέρωση. Το ελάχιστο που ήθελα, ήταν να τον ευχαριστήσω και να πω πως ότι μπορούμε εμείς να συνδράμουμε στο μεγάλο του αγώνα, θα είμαστε πάντα δίπλα του, όπως είναι κι αυτός πάντα δίπλα μας».

Γόνιμη συνάντηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χαρακτήρισε πολλή γόνιμη και ουσιαστική τη συζήτηση που είχαν γύρω από ειδικού τύπου θέματα υγείας που συνδέονται με χρόνιες ή άλλες ασθένειες, ή την χρήση ναρκωτικών και άλλων ουσιών. «Πάντα οι συζητήσεις μας έχουν επίκεντρο την Κύπρο και τις προσπάθειες που γίνονται από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και την κυπριακή Ομογένεια ιδιαιτέρως, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, διπλωματικής και κυβερνητικής εξουσίας, πάντοτε με στόχο την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, που είναι η απλευθέρωση της κατεχόμενης πλευράς της Κύπρου  και η δυνατότητα του κυπριακού λαού, όλων των ανθρώπων που είναι στην Κύπρο, να ζήσουν ελεύθεροι και να δημιουργήσουν και να χαρούν τη ζωή την οποία τους χάρισε ο Θεός». Ο υπουργός Υγείας λίγο νωρίτερα προσφώνησε την ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης, ενώ χθες είχε συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεως και της ΠΣΕΚΑ. Συναντήθηκε επίσης με τον πρώην γερουσιαστή και πρώην προεδρικό απεσταλμένο για το Ιρλανδικό, Τζορτζ Μπίτσελ, με τον οποίο συνδέονται φιλικά.

 

Comments

SHARE