Όλοι στο Προεδρικό για τον οδικό χάρτη για το Γε.ΣΥ

3028

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο για θέματα Υγείας, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων, ζήτησε κατάλογο αναφορικά με τις πραγματικές ελλείψεις κατά ειδικότητα σε κάθε κλινική και νοσοκομείο και στατιστικά στοιχεία για τις λίστες αναμονής, μετά το πιλοτικό πρόγραμμα για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για την εξεύρεση άμεσα λύσεων στα προβλήματα της υγείας, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΣΙΚ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ζητήσει, εξάλλου, από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να καταθέσει γραπτώς τις απόψεις του στα υπό συζήτηση ζητήματα. Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τους νοσηλευτές.

Την προσεχή εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, ώστε από κοινού να καταλήξουν σ’ έναν οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή του Γε.ΣΥ, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους εμπλεκομένους.

 

Comments

SHARE