Νέα φαρμακευτική αγωγή για τον καρκίνο από το American Medical Center

2498

Νέα φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία του καρκίνου η οποία μέχρι στιγμής δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο American Medical Center, στη Λευκωσία, γι’ αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

To American Medical Center σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «κλινικοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα σειρά φαρμάκων, τα οποία μαθαίνουν στον οργανισμό να ανασυντάσσεται και να αντιδρά στον καρκίνο». Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η αγωγή αυτή η οποία ονομάζεται «ανοσοθεραπεία», προέρχεται από ένα ειδικό φάρμακο το οποίο ουσιαστικά ενεργοποιεί ξανά τον ανθρώπινο οργανισμό και τον βοηθά να επιτίθεται αυτός στον καρκίνο.

Αυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με την χημειοθεραπεία γι’ αυτό και στα επόμενα χρόνια πιθανόν να αντικαταστήσει εξ’ ολοκλήρου τις χημειοθεραπείες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η ανοσοθεραπεία που χρησιμοποιήθηκε στο American Medical Center, η οποία αρχικά είχε εγκριθεί για μη πλακώδες καρκίνο του πνεύμονα, τώρα εγκρίθηκε για όλους τους τύπους».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλαπλές αναφορές (σε συνέδρια και ιατρικά έντυπα) που αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της νέας φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς των οποίων η νόσος είχε παρουσιάσει εξέλιξη κατά τη διάρκεια ή μετά τη χημειοθεραπεία. Οι νέες αυτές θεραπείες ήδη χρησιμοποιούνται και αποτελούν δραστικό μέτρο αντιμετώπισης για πολλούς τύπους του καρκίνου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Comments

SHARE