Λανθασμένη διάγνωση σε διαβητικά παιδιά: «Έχετε και θυρεοειδή …»

2714

Ο Γραμματέας του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι τις τελευταίες μέρες έφθασαν στον Σύνδεσμο παράπονα από γονείς μικρών παιδιών, που «διαγνώσθηκαν», ότι πέραν από διαβήτη έχουν και θυρεοειδή, αφού αυτό έδειχνε η ανάλυση ρουτίνας FT 4 που υποβλήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο. «Γιατρός του ιδιωτικού τομέα, υποψιασμένος, λόγω του ότι υπήρξαν ασυνήθιστες διαγνώσεις παιδιών, πρότεινε την επανάληψη των αναλύσεων σε ιδιωτικά εργαστήρια. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, οι αναλύσεις ήταν αρνητικές για τον θυρεοειδή…!» καταγγέλλει ο κ. Ιεροκηπιώτης.

«Μεγάλη ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί, ανάμεσα στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αφού τον τελευταίο καιρό πάρα πολλά πράγματα, αναφορικά με τις διάφορες αναλύσεις και όχι μόνο, που γίνονται στα κρατικά νοσοκομειακά εργαστήρια,  φαίνεται πως δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Μετά το σοβαρό πρόβλημα, που προέκυψε  με την ανάλυση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, που λόγω ακατάλληλων αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνταν, έδειχνε πολύ υψηλό ζάχαρο στο αίμα των ασθενών, άλλα δυο πολύ σοβαρά προβλήματα προστίθενται στο…κομπολόι της υγείας των ατόμων με Διαβήτη» συνεχίζει.

«Απ’ εκεί και πέρα, μεγάλη ανησυχία επικρατεί στα άτομα με διαβήτη και στην πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, να αποσύρει με το τέλος της παρτίδας που υπάρχει,  την ισνσουλίνη Landus, μια ινσουλίνη 24ωρης δράσης που για πολλά χρόνια ήταν στο «οπλοστάσιο» των διαβητικών, με εξαιρετικά αποτελέσματα» προσθέτει ο Γραμματέας του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου.

«Δυστυχώς», συμπληρώνει ο Γραμματέας του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου, «επειδή βρέθηκε μια πιο φτηνή ινσουλίνη, από τις πληροφορίες που παίρνουμε ξεκίνησε ήδη η αντικατάστασή της με μια ινσουλίνη, που δεν είναι δοκιμασμένη αρκετά και σύμφωνα με τους προμηθευτές, είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των δυο χρόνων…!»

«Σε θέματα υγείας δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις», καταγγέλλει ο κ. Ιεροκηπιώτης, ο οποίος ζητά και την άμεση επέμβαση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Παμπορίδη.  «Έχουμε ήδη ζήσει το μεγάλο λάθος με τα μηχανάκια μέτρησης της γλυκόζης, που η αντικατάστασή τους με φθηνότερη αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχουν απόκλιση 20 με 25 % των πραγματικών τιμών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε, νέες σοβαρές παραλείψεις και λάθη ειδικά σε βάρος μικρών παιδιών…..!», καταλήγει.

 

Comments

SHARE