Κλάδοι Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ: Ικανοποιημένοι για τους εκτάκτους

2516

Τα Δ.Σ. των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζουν και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έγκριση του νομοσχεδίου «Περί ρυθμίσεως της απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου στην Δημόσια Υπηρεσία».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ: «Όπως είναι γνωστό οι Κλάδοι σε συνεργασία με τη Συντονιστική των Εκτάκτων εδώ και 3 χρόνια κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων των εκτάκτων νοσηλευτών. Αποκορύφωση των προσπαθειών μας ήταν η συμφωνία που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2016 μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και Κυβέρνησης μέσω της οποίας ρυθμίζεται το θέμα των εκτάκτων. Παρόλο που η συμφωνία αμφισβητήθηκε από διάφορους και υπήρξαν διάφορα εμπόδια ως προς την υλοποίησή της, με τους κατάλληλους χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και από τους Κλάδους, με την επίδειξη σύνεσης,  σοβαρότητας, αξιοπιστίας και συνέπειας ως προς τα συμφωνηθέντα έχουμε επιτέλους ενώπιόν μας τον νόμο που ρυθμίζει την εργοδότηση των εκτάκτων».

Όπως αναφέρουν οι Κλάδοι, «την πιο πάνω στάση μας, εξήρε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το βήμα του 53ου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ και ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση μας για άμεση έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά τα εργασιακά θέματα των εκτάκτων».

Οι βασικότερες πρόνοιες του νόμου είναι:

  • Η πρόσληψη των εκτάκτων από τώρα και στο εξής θα γίνεται με συμβόλαια 6μηνης διάρκειας τα οποία θα ανανεώνονται.
  • Όσοι συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσία τα συμβόλαιά τους θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου
  • Οι συμβάσεις εργασίας όσων έχουν συμπληρώσει 30 μήνες στην υπηρεσία θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου
  • Οι υπηρεσίες των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου δεν τερματίζονται λόγω πλεονασμού
  • Τερματίζεται μετά από υπηρεσία 24 μηνών η αποκοπή του 10% από τον μισθό των νεοεισερχομένων.

Καταλήγοντας οι Κλάδοι τονίζουν πως θεωρούμε υποχρέωσή τους εκ μέρους των Κλάδων και κυρίως των εκτάκτων νοσηλευτών, να ευχαριστήσουν και δημόσια την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της συμφωνίας που έγινε. Τονίζουν επίσης ότι η προσπάθειά τους θα είναι συνεχής ώστε σταδιακά να εξευρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Κλάδους.

Comments

SHARE