Καταγγελίες: Δεν εντάσσονται νέα φάρμακα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στο κρατικό συνταγολόγιο

2673

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης κ. Σάββας Χριστοδούλου κατήγγειλε σήμερα ότι «υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των διαγνωστικών εξετάσεων MRI, μεγάλες καθυστερήσεις στη χορήγηση φαρμάκων που υπάρχουν στο κρατικό συνταγολόγιο και μη ένταξη νέων φαρμάκων στο κρατικό συνταγολόγιο». Μιλώντας σε Διάσκεψη Τύπου ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως «δεν έχει γίνει οποιαδήποτε προσθήκη φαρμάκων στο κρατικό συνταγολόγιο για την πολλαπλή σκλήρυνση από το 2013, ενώ λόγω των καθυστερήσεων υπάρχουν ασθενείς χωρίς φαρμακευτική αγωγή εδώ και 8 μήνες».

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Δρ. Μυρτώ Αζίνα ανέφερε πως «αναφορικά με τις ανάγκες των ασθενών για διαγνωστικές εξετάσεις MRI, το Υπουργείο Υγείας έχει προαγοράσει αριθμό εξετάσεων MRI από συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα». «Συνεχίζουν», πρόσθεσε, «να υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη φαρμακευτική αγωγή ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση», και επιβεβαίωσε ότι «το πρόβλημα αφορά 3 ασθενείς και ότι δυο από αυτούς νοσηλεύτηκαν τις ημέρες του Πάσχα».

Μιλώντας στη Διάσκεψη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας  Αντρέας Ασσιώτης ανέφερε πως «οιπροσπάθειές μας αποσκοπούν στη δημιουργία των προϋποθέσεων, τη λειτουργία προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών που στηρίζουν και ενδυναμώνουν τα άτομα με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής, ώστε να επιτυγχάνεται η συνεχής κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Στον τομέα της απασχόλησης, θεωρούμε την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την εργασία όχι μόνο ως μέσο βιοποριστικής επιβίωσης, αλλά ως εργαλεία δημιουργικής κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών, Πρώτη Διοικητική Λειτουργός Ελένη Γερεουδάκη είπε πως «στόχος μας ως Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, είναι να συμβάλουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ενσωμάτωσή των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση».

Comments

SHARE