Η Ομοσπονδία Παθόντων στηρίζει τους σχεδιασμούς για την υγεία

2469

Τους σχεδιασμούς τους οποίους εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τον τομέα της υγείας στηρίζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Παθόντων και Φίλων, όπως δήλωσε η Ταμίας της Ανδρούλα Ελευθερίου, μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με την κ. Ελευθερίου, το μέλημα της ομοσπονδίας μας και όλων των οργανωμένων συνόλων των ασθενών είναι «να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την πρόσβαση των ασθενών μας στην ιατροφαρμακευτική και άλλη φροντίδα».

Περνούμε πολύ δύσκολες ώρες, πολύ δύσκολες εβδομάδες, είπε και ανέφερε ότι η ομοσπονδία κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να μεσολαβήσουμε να βρεθεί μια κοινή γραμμή σε συνεννόηση με την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Διευκρίνισε παράλληλα ότι ως ομοσπονδία «δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε καμιά διαδικασία που αφορά στα δικαιώματα τα εργασιακά ή τα συνδικαλιστικά». Εμείς, είπε στηρίζουμε εκείνους που στηρίζουν τα δικαιώματα των ασθενών. Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει με νέα πρωτοβουλία μεσολάβησης με την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ είπε ότι «εμείς τώρα επικεντρώνουμε όλες μας τις προσπάθειες στο να στηρίξουμε το σχεδιασμό που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο να συμμετέχουμε ενεργά και άμεσα στους σχεδιασμούς για τη μεταρρύθμιση και εκεί θα εστιάσουμε την προσοχή μας για να βελτιωθεί ο τομέας της υγείας, να βελτιωθεί η πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτική και ιατροφαρμακευτική και άλλη φροντίδα και να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα για καμιά διεκδίκηση». Σύμφωνα με την κ. Ελευθερίου, «υπεράνω της διεκδίκησης οποιουδήποτε δικαιώματος είναι το δικαίωμα του Κύπριου ασθενή για ποιοτική φροντίδα».

Υπεύθυνη φωνή

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου ευχαρίστησε την Ομοσπονδία «για την υπεύθυνη φωνή τους εκφράζοντας τους Κύπριους ασθενείς». «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να πούμε ότι η Κύπρος σαν μια ευρωπαϊκή χώρα έχει βάλει τον ασθενή στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων και διαβουλεύσεων για τα θέματα που τον αφορούν», είπε.

Αναφερόμενη στην εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην διυπουργική επιτροπή που θα χειρίζεται το θέμα της υγείας, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «η συμμετοχή, αναγνώριση και θεσμοθέτησης της διαβούλευσης με την Ομοσπονδία θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για τα δρώμενα της υγείας στον τόπο μας». Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα την ερχόμενη Πέμπτη να ψηφιστεί και η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για υποχρεωτική διαβούλευση και αναγνώριση της Ομοσπονδίας ως κοινωνικού εταίρου για θέματα υγείας. Επανέλαβε τέλος τη θέση του ΔΗΣΥ ότι «οποιαδήποτε δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα αιτήματα να υπάρχουν, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα θέματα υγείας με τρόπο που να παραβιάζει τα δικαιώματα των ασθενών».

Comments

SHARE