Η Ιωάννα γεννήθηκε χωρίς μήτρα, τράχηλο και κόλπο

2434

Ήταν πριν από 10 χρόνια που η Ιωάννα Γιαννούλη ανακάλυψε πως πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που προσβάλει περίπου 1 στις 5.000 γυναίκες. Γεννήθηκε χωρίς μήτρα, τράχηλο και κόλπο. Η μητέρα της κατηγορούσε τον εαυτό της για 10 ολόκληρα χρόνια. Ο πατέρας της από την άλλη πλευρά είχε φορέσει το γενναίο του πρόσωπο όταν πήγαν για πρώτη φορά στον γιατρό.

«Ήταν σπαρακτικό να τη βλέπω», δήλωσε στο BBC για τη μητέρα της η Ιωάννα Γιαννούλη. «Δεν μιλούσαμε πολύ για αυτό τα πρώτα 5 χρόνια. Δεν ήμουν σε θέση να μιλήσω για αυτό. Ένιωθα καταρρακωμένη και εξαιρετικά αδύναμη. Η μητέρα μου πιστεύει ότι ίσως να έκανε κάτι λάθος στην εγκυμοσύνη. Της εξήγησα ότι δεν έκανε τίποτα λάθος, ότι ήταν απλά τα γονίδια».

Είναι μία κατάσταση που σε στιγματίζει. Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν όταν με εγκατέλειψε ο πρώην σύντροφός μου όταν το ανακάλυψε. Ήμουν αρραβωνιασμένη όταν ήμουν 21. Ζούσα στην Αθήνα. Όταν είπα στον αρραβωνιαστικό μου για την κατάστασή μου, διέλυσε τον αρραβώνα. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και είμαι καλά τώρα. Τα τελευταία 5 χρόνια, ευτυχώς, έχω μία σταθερή και τρυφερή σχέση.

Περισσότερα ΕΔΩ

Comments

SHARE