Από Δευτέρας το πιλοτικό πρόγραμμα για τις λίστες αναμονής

2541

Τα δημόσια νοσηλευτήρια εφαρμόζουν από την προσεχή Δευτέρα το πιλοτικό πρόγραμμα για μείωση των ασθενών στις λίστες αναμονής. Το πρόγραμμα, που αναμένεται να εξυπηρετήσει σχεδόν 20 χιλιάδες ασθενείς, θα εφαρμοστεί άμεσα, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για να περιοριστεί ο μεγάλος χρόνος αναμονής των ασθενών για παροχή ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ που ασχολείται με θέματα υγείας. Όπως εξήγησε, έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι πόροι που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, με ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες έχουν γίνει και συμπληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας στον τόπο, για να μειωθούν οι λίστες αναμονής και 19 χιλιάδες συνάνθρωποι μας – που σήμερα ταλαιπωρούνται- να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ο Δρ Παμπορίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «σήμερα, τηρώντας τις εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας το Υπουργείο προχωρεί με την ολοκλήρωση όλων των σχεδιασμών, που αφορούν την μεταρρύθμιση του κλάδου υγείας, με απώτερο πάντα στόχο το κληροδότημα του πολιτικού μας πατέρα του Γλαύκου Κληρίδη, δηλαδή το Γε.ΣΥ, που ο ίδιος πριν από 15 χρόνια είχε το όραμα να το κάνει πράξη».

«Καλούμαστε σήμερα», πρόσθεσε, «να πάρουμε τη σκυτάλη από τον πολιτικό μας πατέρα και προχωρήσουμε τάχιστα με τους σχεδιασμούς, που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του Γε.ΣΥ, με απαραίτητη προϋπόθεση την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και τη μεταρρύθμιση ολόκληρου του κλάδου».

Κατά τη συνάντηση με τον ΔΗΣΥ αναλύθηκαν οι διαδικασίες, που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των νοσηλευτηρίων τα απογεύματα, σύμφωνα με τα πιλοτικά προγράμματα με δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

 

 

Comments

SHARE