ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ «χτυπούν» τον Πρόεδρο για τη δημόσια υγεία

2482

ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για τον χειρισμό της κατάστασης αναφορικά με τη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος επέρριψε την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζήτησε τη σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για ληφθούν οι κα’ αρχήν πολιτικές αποφάσεις για τη δρομολόγηση της εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

«Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να δικαιολογήσει τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας και για τα οποία φέρει ακέραια ευθύνη, δηλώνει δημόσια ότι έχει παραπλανηθεί», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναφέρει δημόσια ποιοι είναι αυτοί που τον παραπλάνησαν και ποιες είναι οι απόψεις του για το θέμα.

Ο κ. Σιζόπουλος επέκρινε την Κυβέρνηση για παλινδρομήσεις στο θέμα της υγείας, όπως τον τρόπο με τον οποίο προώθησε τη μηχανογράφηση, τα δύο νομοσχέδια για την «δήθεν αυτονόμηση», των νοσοκομείων, τα οποία, όπως είπε, οδηγούσε σε ξεπούλημα τους σε ιδιωτικά συμφέροντα και τα οποία αποσύρθηκαν, την εξαγγελία του μίνι Γε.ΣΥ, την προσπάθεια εφαρμογής πολυασφαλιστικού συστήματος και την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των λιστών αναμονής.

Ευθύνεται η Κυβέρνηση

ηΤο ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας.«Η έμμεση πλην σαφής παραδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι δραματική, αναδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που ταλαιπωρεί τους πολίτες» αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Το κόμμα επισημαίνει ότι  η οπισθοδρόμηση στην υλοποίηση του ΓΕΣΥ, η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα, η επιμήκυνση των λιστών αναμονής, είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής σκληρής λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνώντες στον τομέα της δημόσιας υγείας. «Για να διορθωθεί η κατάσταση, επιβάλλεται οι κυβερνώντες να αλλάξουν άρδην την πολιτική τους. Επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την πολιτική σκληρής λιτότητας, να εγκαταλείψουν τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και την κωλυσιεργία, για να προωθηθεί αποφασιστικά το Γε.ΣΥ, αλλά και για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Comments

SHARE