Αβέρωφ Νεοφύτου: «Aυτονόμηση πρώτα και μετά Γε.ΣΥ»

3041

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προήγγειλε και πάλι την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων πριν από την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση με  νηφαλιότητα, μετά τις βουλευτικές εκλογές, για να δώσουν, όπως είπε,  το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουν  στην κοινωνία και που δεν είναι άλλο από  ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας.

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε το Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και μοίρασε πασχαλινά δώρα και ευχές, συνοδευόμενος από επαρχιακά στελέχη και από τους τέσσερεις υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του, στην επαρχία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως «ο ασθενής θα πρέπει να  έχει το δικαίωμα της επιλογής του γιατρού και του νοσηλευτηρίου της επιλογής του», προσθέτοντας πως «τα κρατικά νοσηλευτήρια θα πρέπει να προετοιμαστούν για να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τόσο στην ταχύτητα της εξυπηρέτησης όσο και στη ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα να είναι οικονομικά βιώσιμα». «Για να πετύχουμε το στόχο αυτό», υπογράμμισε ο κ. Νεοφύτου, «χρειάζεται πριν από την εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας να αυτονομήσουμε διοικητικά και οικονομικά τα κρατικά νοσηλευτήρια. Αυτή είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση».

Bιώσιμο Γε.ΣΥ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας και είπε ότι «είναι σημαντικό σε αυτή την πορεία σταθεροποίησης της χώρας να δοθεί η εθνική προτεραιότητα για ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας μέσω του οποίου, ο κάθε Κύπριος ασθενής να έχει το δικαίωμα της επιλογής του γιατρού της προτίμησής του».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ  δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αυστηρή κριτική που ακούγεται κατά της Κυβέρνησης για την μη υλοποίηση του ΓΕΣΥ και είπε: «Κατηγορείται η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη γιατί δεν υλοποίησε το Σχέδιο Υγείας στα τρία χρόνια που κυβερνά. Απλώς θέλω να φρεσκάρω τη μνήμη των πολιτών πως σε αυτά τα τρία χρόνια είχαμε μια εθνική προτεραιότητα. Την Κύπρο που βρισκόταν προ της χρεοκοπίας να τη σώσουμε και να σταθεροποιήσουμε τον τόπο μας και την οικονομία. Δεν μπορούμε, με όλο το σεβασμό, αυτό το απλό πράγμα να μη γίνεται κατανοητό και για κάτι  που για δεκαετίες δεν έγινε κατορθωτό να γίνεται μια αυστηρή κριτική προς την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη».

Ο κ.Νεοφύτου επανέλαβε πως «η προτεραιότητα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη ήταν η οικονομική επιβίωση της Κύπρου και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις όπως μαζί με την Κυβέρνηση συνεργαστούν με  νηφαλιότητα, μετά τις βουλευτικές εκλογές, για να δώσουν  το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουν  στην κοινωνία και που δεν είναι άλλο από  ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας».

Comments

SHARE