Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ: Δράση για διόρθωση των αποκοπών στα επιδόματα

986

O Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως επανειλημμένα έχει θέσει το θέμα της καταβολής των επιδομάτων βάρδιας και έχει αποφασίσει την ανάληψη δράσης για διόρθωση των αποκοπών στα επιδόματα αυτά.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «αναφορικά με την καταβολή των επιδομάτων βάρδιας, των οποίων η μείωση ξεκίνησε από 1/1/2013 κατ’ αρχή με αποκοπή του 15%, η οποία επεκτάθηκε από 1/1/2014 για ακόμα 10%, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου έχει επανειλημμένα συζητήσει το θέμα, με τελευταία την πρόσφατη συνεδρίαση του στις 13/9/2016, και έχει αποφασίσει την ανάληψη δράσης για διόρθωση των αποκοπών», αναφέρει.

Εξηγεί ότι «η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ έχει θέσει το θέμα στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και επίσης «το θέμα έχει συζητηθεί και με τον Υπουργό Οικονομικών και θα τεθεί και στην επικείμενη σύγκληση της ΜΕΠ».

«Παράλληλα το θέμα έχει συζητηθεί στις 19/5/2016 μεταξύ όλων των Κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ που εργάζονται με το σύστημα βάρδιας και έχει αποφασιστεί να διεκδικηθεί η βελτίωση τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό», σημειώνει.

Ο Κλάδος αναφέρει ότι «η Βουλή από μόνη της δεν έχει το δικαίωμα αύξησης των δαπανών, μόνο δικαίωμα μείωσης».

Comments

SHARE