«Παν μέτρον άριστον» στη διατροφή σας!

2775

 Της Έλενας Αλετράρη*

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσουμε και να βρεθούμε με φίλους ή συγγενείς. Πολλές φορές η κυπριακή καλοπέραση και ξεκούραση συνοδεύεται με φαγητό και ποτό. Καλό θα ήταν όμως να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεφεύγει, ιδιαίτερα αν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή απώλειας βάρους. Mην αφήσετε το Σαββατοκύριακο να χαλάσει το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε και να προσθέσει στη σιλουέτα σας περισσότερα κιλά.

Συμβουλή 1. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ. 1 γρ. αλκοόλ δίνει 7 θερμίδες!

Διατροφικό μυστικό: Προσθέστε στο ουίσκι, στη μπύρα ή στη βότκα σας αναψυκτικό διαίτης ώστε να αποφύγετε την επιβάρυνση με επιπλέον θερμίδες!

Συμβουλή 2. Τηρείτε τα ενδιάμεσα και τα γεύματά σας όπως μια κανονική μέρα της βδομάδας. Να θυμάστε ότι το μυστικό μιας πετυχημένης διατροφής είναι να τηρείτε τα ωράρια και τα συχνά μικρά σνακ. Μην ξεχνάτε την κατανάλωση προγεύματος καθώς αυτό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Συμβουλή 3. Μην παραλείψετε γεύματα και μην πάτε ποτέ πεινασμένοι σε κάποιο δείπνο ή πάρτι που πρέπει να παρευρεθείτε. Στο πάρτι προτιμήστε να γεμίσετε το ½ πιάτο με σαλάτες και να καταναλώσετε άπαχα κρέατα όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Συμβουλή 4. Να είστε παραγωγικοί! Μην μείνετε ξαπλωμένοι στον καναπέ! Κάντε κάτι όμορφο έξω στη φύση! Ίσως μια ποδηλασία, ένα παιχνίδι μπάσκετ, περπάτημα, κολύμπι, τρέξιμο!

Καλό Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε το γνωμικό «Παν μέτρον άριστον». Μπορείτε να τα καταφέρετε αν προγραμματιστείτε και οργανωθείτε σωστά.

* RD, BSc, MSc, MBA, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Τεχνολόγος Τροφίμων,

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 22 492001, 99 749510,

Ιστοσελίδα:www.panmetronariston.com,

Hλεκτρονική διεύθυνση: info@panmetronariston.com

Comments

SHARE