Η ΠΟΣΠΦ ευαισθητοποιεί τους Κυπρίους ασθενείς

2906
roc_22112007_fff 195

H Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) διοργανώνει σήμερα, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής ημέρας Δικαιωμάτων των Ασθενών, ενημερωτική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των Κυπρίων πολιτών, για τα δικαιώματά τους, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν για να μπορούν και να τα διεκδικούν.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΦ αναφέρει πως «η απόκτηση δικαιωμάτων πάντα κρύβει πίσω της αγώνες, ατέλειωτες συζητήσεις και προσπάθειες, προσθέτοντας πως κάπως έτσι αποκτήθηκαν και τα δικαιώματα των ασθενών, με αμέτρητους αγώνες και αναμετρήσεις με το κατεστημένο».

Αναφέρει, επίσης, ότι στις 7 Απριλίου 2016 οι ασθενείς δικαιώθηκαν, αφού η Βουλή ψήφισε ομόφωνα πρόταση νόμου της Στέλλας Κυριακίδου για συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων οι οποίες αφορούν τον τομέα της υγείας, ένα αίτημα των οργανωμένων φορέων των ασθενών εδώ και πολλά χρόνια.

«Το νέο αυτό δεδομένο δεν αποτελεί ένα απλό επίτευγμα, αλλά μια επιστέγαση των κόπων των ασθενών να διεκδικήσουν τη φωνή τους, μια φωνή που τόσα χρόνια ήταν παραγκωνισμένη και αποσιωπημένη. Το βήμα έγινε, και η ΠΟΣΠΦ, η ομπρέλα οργάνωση των συνδέσμων η οποία αποτελεί τη φωνή των ασθενών, ήδη ξεκίνησε να συμμετέχει ενεργά»., αναφέρει.

Comments

SHARE