Γεώργιος Πηχίδης: «Στο ίδιο έργο θεατές για τους κρατούμενους στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας»

Γεώργιος Πηχίδης: «Στο ίδιο έργο θεατές για τους κρατούμενους στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Σπουδάσαμε και εργαζόμαστε ως νοσηλευτές, δεν είναι δουλειά μας να παίζουμε τον ρόλο του δεσμοφύλακα».

O εκπρόσωπος της Eπιτροπής Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ  κ. Γεώργιος Πηχίδης  σε δηλώσεις του στο MyHealth εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της Συντεχνίας και όλων των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας για την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί σε σχέση με την παραπομπή των κρατουμένων από τις Φυλακές στο Νοσοκομείο. Ο κ.Πηχίδης αναφέρει πως «οι νοσηλευτές απαιτούν όπως, για λόγους ασφάλειας των υπολοίπων ασθενών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, θα πρέπει να υπάρχει ένας δεσμοφύλακας για κάθε κρατούμενο που παραπέμπεται για νοσηλεία από τις Κεντρικές Φυλακές και όχι ένας για κάθε 4, όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες».

«Οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας ανησυχούν καθώς βιώνουν και πάλι καθημερινά τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Τι γίνεται εάν αύριο ένας κρατούμενος καταφέρει και διαφύγει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, εάν υπάρξει οποιοδήποτε θλιβερό περιστατικό ανάμεσα στην κοινωνία, αν χαθούν ανθρώπινες ζωές;», αναφέρει ο κ.Πηχίδης.

Ο εκπρόσωπος της Eπιτροπής Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ  δηλώνει πως «κινδυνεύουν ζωές γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια εφόσον  παραπέμπονται κρατούμενοι χωρίς επίβλεψη από  δεσμοφύλακες. Παραπέμπονται από τις Κεντρικές Φυλακές γιατί χρειάζονται θεραπευτική αγωγή αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για τους ανθρώπους που θα τους φροντίσουν καθώς υπάρχει ανεπαρκής φύλαξη. Θα έπρεπε κάθε κρατούμενος – ασθενής να συνοδεύεται και από έναν δεσμοφύλακα για λόγους ασφάλειας».

Ο κ.Πηχίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί για άλλη μια φορά τόσο τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας όσο και τα κόμματα, να παρέμβουν και να δώσουν οριστικές λύσεις στο θέμα, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για οποιαδήποτε αρνητική τροπή. «Εμείς δηλώνουμε αδυναμία να διαχειριστούμε την κατάσταση. Σπουδάσαμε και εργαζόμαστε ως νοσηλευτές, δεν έχουμε γνώσεις ούτε καράτε, ούτε τζούντο, αλλά ούτε είναι και δουλειά μας να παίζουμε τον ρόλο του δεσμοφύλακα».

Να υπενθυμίσουμε πως το Νοσοκομείο Αθαλάσσας υστερεί σε παντός είδους υποδομές και κάνει το έργο των εργαζομένων και των ασθενών και τις συνθήκες διαβίωσης πολύ δύσκολες.