Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καταγγέλλει τη σύλληψη του Γ.Γ. Παναγιώτη Γεωργίου

5063

«Ανεπίτρεπτο να επιθυμούμε να προστατεύσουμε τους νοσηλευτές από βιαιοπραγίες και να μας κατηγορούν»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών καταγγέλλει την αήθη σύλληψη του γενικού γραμματέα της Συντεχνίας μας Παναγιώτη Γεωργίου σήμερα το πρωί και τη μεταφορά και κράτησή του στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών.

Θεωρούμε αχαρακτήριστη και ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά της Αστυνομίας εναντίον του συνδικαλιστή μας και πιστεύουμε ότι οι προπηλακισμοί εναντίον του γενικού μας γραμματέα και εναντίον οποιουδήποτε μέλους μας τορπιλίζει τα εργασιακά θέσμια και την αγαστή συνεργασία προς όφελος των ασθενών.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ συνελήφθη άνευ λόγου και αιτίας για δήθεν εξύβριση οργάνου της τάξεως, λίγες ώρες μετά που πολίτης έκανε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού γυαλιά καρφιά και έθεσε για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των νοσηλευτών.

Φτάνει πια! Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ δεν μπορεί να παραμείνει με τα χέρια δεμένα όταν μέλη της καθημερινά κινδυνεύουν από ανεπίτρεπτες συμπεριφορές ασθενών που εισβάλλουν στα νοσηλευτήρια ως μαινόμενοι ταύροι, υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών ή για διάφορους λόγους βιαιοπραγούν εναντίον τους, κυρίως όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημόσιας υγείας.

Το Δ.Σ. της Συντεχνίας μας θα συνέλθει και θα αποφασίσει δυναμικά μέτρα αντίδρασης για αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

 

 

 

Comments

SHARE